Den Dominikanske Republik

Dansk rejseguide til paradis på jord !

Ofte stillede spørsgmål

Hvilken valuta skal jeg medbringe?

Den lokale valuta er Dominiikanske Pesos (DOP). Det kan dog være lettere at veksle til Amerikanske dollars (USD) hjemmefra og så veksle dem til pesos ved ankomst - eller løbende. Der er mulighed for at veksle i hotelreceptionerne. lufthavnen, banker og de mange vekselkontorer rundt omrking i byen. Sørg for at tjekke vekselkursen hjemmefra.
Det kan være lettere at hæve penge når man er herovre istedet for at medbringe mange kontankter. På alle større resorts findes hæveautomater og der ligger banker rundt omkring i alle byer. Bemærk dog at der er gebyrer på at hæve på kort både fra den Dominikanske bank og din danske banks side. Man kan normal højest hæve 10.000 pesos (1500 kr) per 24 timer (Dette kan variere fra bank til bank og på Mastercard er det ofte muligt med mere per døgn).
Skal I hæve penge er det vigtigt at gøre det i en automat der ligger i forbindelse med en bank (medmindre det er inde på hotelområdet). Hvis strømmen går eller kortet af en eller anden grund bliver slugt kan man altid gå ind i banken og få kortet udleveret igen mod forevisning af pas.
Der er desuden altid sikkerhedsvagter ved automaterne der ligger ved/i banker hvilket kan være meget rart hvis man hæver en god portion penge.
Skal jeg have visum og hvor meget koster det?

For en rejse på under 3 måneder gælder det normale turistvisum. Det koster 10 US Dollars og betales ved ankomst i lufthavnen. For at forlade landet skal man betale 20 US Dollars. Der findes dog rejsebureauer og flyselskaber som har det inkluderet så tjek med dem inden afrejse.
Vær opmærksom på at de ikke tager kreditkort i lufthavnen - så du SKAL medbringe kontanter.

Det er ikke alle lufthavne hvor man skal betale for udrejse og ikke med alle flyselskaber. For en sikkerheds skyld anbefaler vi alle at have kontanterne med og klar hvis det nu er.

Kan man drikke vandet fra hanen? 

Nej, det kan man ikke. Det er dog intet problem at børste tænder og skylle munden med vandet fra hanen. Vand til at drikke skal købes på flaske og er til at få ALLE steder.

Hvad med isterninger? 

Isterningerne på Den Dominikanske Republik er næsten altid lavet på rent vand. Læg mærke til at de er runde og har hul i midten - så er de gode nok. På de store hoteller laver de dem ofte selv - men af rent vand - så her er det også okay at have isterninger i dine drinks.

Skal jeg have nogen vaccinationer hjemmefra?
Det er ikke nødvendigt hvis du bare skal være her for en 14 dages ferie eller deromkring. Det er dog altid en god idé at have Hepatitis og stivkrampe vaccinationer. Tjek eventuelt med Statens Seruminstitut for de seneste anbefalinger.
Hvad gør man hvis man får problemer med maven?

Nogen turister oplever "turistmave" under deres ferie på Den Dominikanske. Det kan komme af forskellige årsager. Hvis det er rigtig slemt er der ofte et apotek i forbindelse med ens hotel eller receptionen kan hjælpe med at få bragt noget medicin ud fra et nærliggende apotek.

Mulige årsager til dårlige mave:

-Alkohol .
Man drikker måske lidt mere alkohol på ens ferie end normalt - de
t er ikke altid at maven kan tåle det.

-Kolde drikke
. Drikker man meget koldt vand eller drinks, juice etc kan maven godt få et chok - især hvis man har det meget varmt og drikker iskoldt vand. Hvis I er ude i solen, så prøv at drikke lunkent vand før man evt tage
r en kold øl eller juice.

-Kokosmælk.
De fleste elsker Pina Colada eller Coco Loco og man kan hurtigt få drukket et par glas. Pas på med kokosmælken som er i disse drinks - hvis man ikke er vant til kokosmælk kan maven
godt reagere.

-Passionfrugt.
Dominikanske passionfrugter er store og smager enormt godt. For mange kan dog godt få maven til at re
agere.

Maden - det er ikke ofte at turister får "turistmave" af maden herovre - men mere af mængden af mad og typen af mad. Man spiser tit anderledes på ferie og med de store buffetter på mange hoteller kan man godt få lidt mave onde.


Alt i alt er der normalt ikke mange der har problemer med maven mens de er på ferie, men de ovenstående eksempler er hvad jeg har oplevet nogen få problemer med. //Laura

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.