Den Dominikanske Republik

Dansk rejseguide til paradis på jord!

Ofte stillede spørsgmål

Hvilken valuta skal jeg medbringe?

Den lokale valuta er Dominiikanske Pesos (DOP). Det kan dog være lettere at veksle til Amerikanske dollars (USD) hjemmefra og så veksle dem til pesos ved ankomst - eller løbende. Der er mulighed for at veksle i hotelreceptionerne. lufthavnen, banker og de mange vekselkontorer rundt omrking i byen. Sørg for at tjekke vekselkursen hjemmefra.
Det kan være lettere at hæve penge når man er herovre istedet for at medbringe mange kontankter. På alle større resorts findes hæveautomater og der ligger banker rundt omkring i alle byer. Bemærk dog at der er gebyrer på at hæve på kort både fra den Dominikanske bank og din danske banks side. Man kan højest hæve 10.000 pesos (1500 kr) per 24 timer.
Skal jeg have visum og hvor meget koster det?

For en rejse på under 3 måneder gælder det normale turistvisum. Det koster 10 US Dollars og betales ved ankomst i lufthavnen. For at forlade landet skal man betale 20 US Dollars. Der findes dog rejsebureauer og flyselskaber som har det inkluderet så tjek med dem inden afrejse.
Vær opmærksom på at de ikke tager kreditkort i lufthavnen - så du SKAL medbringe kontanter.

Kan man drikke vandet fra hanen? 

Nej, det kan man ikke. Det er dog intet problem at børste tænder og skylle munden med hanevandet. Vand til at drikke skal købes på flaske og er til at få ALLE steder.

Hvad med isterninger? 

Isterningerne på Den Dominikanske Republik er næsten altid lavet på rent vand. Læg mærke til at de er runde og har hul i midten - så er de gode nok. På de store hoteller laver de dem ofte selv - men af rent vand - så her er det også okay at have isterninger i dine drinks.

Skal jeg have nogen vaccinationer hjemmefra?
Det er ikke nødvendigt hvis du bare skal være her for en 14 dages ferie eller deromkring. Det er dog altid en god idé at have Hepatitis og stivkrampe vaccinationer. Tjek eventuelt med Statens Seruminstitut for de seneste anbefalinger.